چیلر تراکمی و کمپرسور

دیفراست چیست؟

دیفراست چیست؟

دیفراست چیست؟

بوسیله دیفراست می‌توانیم:

  • سطح اواپراتور را عاری از برفک نگه داریم و انتقال دما و کارکرد سیستم بهینه می شود.
  • اجازه دهیم هوا به راحتی جریان یابد و در نتیجه راندمان اواپراتور بهبود یابد.

چرا دیفراست ضروری است؟

  • زیرا برفک (تشکیل یخ) باعث مشکلات زیر می شود:
مشکل نتیجه
کاهش سطح تبادل حرارتی افزایش زمان کارکرد سیستم
افزایش انرژی مصرفی
افزایش دمای سردخانه
آسیب به مواد غذایی
گرفتگی مسیر جریان هوا آسیب به اواپراتور
کاهش راندمان اواپراتور

چه زمانی نیاز به دیفراست است و به چه میزان؟

  • دیفراست وابسته به محصول موجود در سردخانه و رطوبت و دفعات ورود به سردخانه و تعداد بار باز و بسته در و رطوبت موجود در هوا است.
  • اگر زمان دیفراست کوتاه باشد، تمام یخ ذوب نمی شود و حتی ممکن است یخ بیشتری شکل بگیرد.

چگونه دیفراست را انجام دهیم؟

  • می توان دیفراست (زدودن برفک و یخ) اواپراتور را بوسیله منابع گرمایی متفاوت انجام داد.

دیفراست طبیعی

  • در دیفراست طبیعی را زمانی که دمای سردخانه بیشتر از 4C درجه است می توان انجام داد.
  • سرمایش متوقف می شود و فن اواپراتور به کار ادامه می دهد.
  • این روش ممکن است زمان زیادی را صرف کند.
  • دمای بالای سردخانه باعث افزایش سرعت دیفراست می شود.

دیفراست الکتریکال

  • دیفراست الکتریکال یک روش ساده است.
  • تنها نیاز به نصب هیترهای برقی دارید.
  • عیب این روش، مصرف بالای برق است
  • هر چند در بعضی از سیستم ها، تنها روش ممکن است.
  • دیفراست را می توان به صورت دستی یا با یک تایمر یا با کنترل دما انجام داد.

دیفراست گاز داغ

  • در این روش استفاده از گاز داغ پرفشار از قسمت فشار بالای سیکل تبرید است.
  • دیفراست گاز داغ باعث ذخیره انرژی می شود.
  • دیفراست گاز داغ روشی نسبتا پیچیده است که در حالت کلی در سیستم های بزرگ با بیش از 3 تا 4 اواپراتور استفاده می شود.
  • برای دیفراست گاز داغ احتیاج به شیرهای بیشتری است و سیستم کنترل نیز پیچیده تر است.
  • ساده ترین حالت، دیفراست گاز داغ به ورودی اواپراتور است که در فیلم نشان داده شده است. این روش باعث ذخیره انرژی نمی شود. یک اکومولاتور ساکشن برای محافظت از کمپرسور مورد نیاز است.
  • یک رگلاتور فشار ساکشن از کمپرسور در مقابل فشار بالای ساکشن محافظت می کند.

گوناگونی دما

  • آنالیز سالیانه تنها روش مشخص کردن ذخیره انرژی از نصب دو سردخانه در منطقه ای مشابه است. بار سالیانه سیستم برای هر محل نصب یونیت متفاوت است.
  • (Seasonal Energy Efficiency Rating) SEER فاکتور مورد استفاده برای راندمان انرژی است.

دیاگرام Log p-h شرایط کارکرد

  • در هر محل داده شده ای، گوناگونی دمای کندانس مطابق شرایط محیطی روزانه و سالیانه است.

اطلاعات طراحی آب و هوا

  • انتقال دما وابسته به دمای محیط است. بنابرین دانستن شرایط آب و هوا در محل نصب سردخانه دارای اهمیت است تا بتوان بار سرمایی را محاسبه کرد.

تبرید در هوای سرد

  • دمای داخل سردخانه بالای صفر بین 0 تا 6 درجه سانتی گراد است و زیر صفر معمولا تا -20 درجه است اما دمای هوای بیرون می تواند پایین تر از این دما باشد.
  • در زمان خاموشی کمپرسور، مبرد تمایل دارد در سردترین قسمت سیستم جمع شود. ایمن ترین روش برای نصب در داخل است بجز کندانسور.
  • به جای استفاده از کنترل ON/OF با استفاده از پرشر کنترل ها، می توان از کنترل سرعت فن های کندانسور استفاده کرد.
  • این بهترین روش برای جلوگیری از گاز فلش قبل از اکسپنشن ولو و اطمینان از کارکرد اکسپنشن ولو است.
  • بعضی اوقات شارژ زیاد مبرد در سیستم جدا از کارکرد فن کندانسور باعث می شود گاز فلش در سایت گلس در هنگام بالا بودن سایکول دیده نشود. هر چند این مساله می تواند در هوای گرم باعث بروز مشکل شود.
  • در حالت کلی بهترین روش برای طول عمر بالای کمپرسور،استفاده از هیتر (گرم کن) کارتر کمپرسور کنترل پمپ دان است.

تبرید در هوای سرد روغن و مبرد

اگر کمپرسور دارای هیتر کارتر نباشد و بدون پمپ دان متوقف شود:

  • زمانی که فشار در کارتر 6bar باشد و دمای روغن و دمای کارتر 20c باشد، محتوای مبرد موجود در روغن به بیش از 20% می رسد. زمانی که کمپرسور روشن می شود و فشار در کارتر کاهش می یابد، مبرد تبخیر شده و این اتفاق باعث فومی (حالت تشکیل فوم سفید رنگ) شدن روغن می شود.
  • روغن از کمپرسور فرار می کند و باعث ضربات هیدرولیکی روغن می شود.

اگر کمپرسور دارای هیتر کارتر باشد:

  • دمای روغن 33c است و اگر کمپرسور با استفاده از پمپ دان خاموش شود بنابرین فشار 1bar است و مبرد کمی در روغن وجود دارد.
  • زمانی که کمپرسور استارت می شود و فشار کاهش می یابد، در نتیجه فوم روغن تشکیل نمی شود.

برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *