برگشت مایع در کمپرسورهای تبرید برگشت مایع در کمپرسور ها یکی از دلایل شایع خرابی کمپرسورها در ایران است. کمپرسورهای تبرید نسبت به ورود مایع مبرد به داخل کمپرسور حساسیت بالایی دارند. از آنجایی که مایع مبرد تراکم ناپذیر است زمانی که وارد سیلندر میشود و تحت فشار قرار می گیرد و گرما نیز در داخل سیلندر افزایش پیدا می کنند به حالت انفجاری در می آید. و فشار به صورت نقطه ای تا ۱۰۰ هزار پی اس آی می تواند افزایش پیدا کند. این افزایش فشار بالا باعث آسیبهای بسیار زیادی در کمپرسور می شود.
این آسیب ها را می توان به موارد زیادی دسته بندی کرد:
- آسیب های جزئی شامل لب پر شدن یا شکستن سوپاپ های کمپرسور
- شکستن پیستونهای کمپرسور و همچنین شاتونها
- خطدار شدن میل لنگ
- خوردگی شدید بوش های اویل پمپ و بوش ثابت
- شکستن میل لنگ
- و سوختن سیم پیچ نیز از مشکلات به وجود آمده از برگشت مایع است.
حساسیت کمپرسور به برگشت مایع
کمپرسور های پیستونی نسبت به برگشت مایع دارای حساسیت بسیار بالایی هستند. در این کمپرسورها مشاهده میشود با وجود حجم مایع برگشتی نه چندان زیاد آسیبها در کمپرسور بسیار زیاد است.
حساسیت به برگشت مایع در کمپرسور های مختلف متفاوت است. برای مثال کمپرسورهای اسکرو ها دارای حساسیت نسبت کمتری نسبت به برگشت مایع هستند. خرابی در کمپرسورهای اسکرو در زمانی که برگشت مایع وجود دارد شامل:
- خوردگی دیواره محفظه
- کمپرس کردن
- شکستن قفسه های بلبرینگ
- سوختن سیم پیچی
- برخورد موتورهای نری و مادگی به دیواره
- و فلنچ دیسشارژ است.
کمپرسورهای اسکرال
در کمپرسورهای اسکرال وضعیت کمی متفاوت است. مبرد برگشتی از خط ساکشن از طریق لوله ساکشن وارد کمپرسور می شود. این لوله معمولاً در قسمت پایینی کمپرسور قرار دارد. و مبرد سیم پیچ را طی میکند و به ورودی حلزونی های ثابت و متحرک میرسد.
مبرد در ورود به کمپرسور می توانند باعث شود بوش پایینی کمپرسور که همان بوش اویل پمپ هست دچار خوردگی شدید شود. در نتیجه روتور از محور خارج شود. خارج شدن روتور از محور باعث خوردگی و خرابی بوش بالایی می شود. که نتیجه آن تشدید خرابیها در کمپرسور است. در بعضی موارد مایع مبرد دارای حجم بالایی است. و به درون قسمت کمپرس کردن در اسکرال ها نفوذ می کند. که نتیجه این اتفاق شکستن حلزونی های اسکرال است.
برای مشاوره بیشتر در زمینه برگشت مایع در کمپرسورهای تبرید و رفع آن با کارشناسان ما در تماس باشید.